Large_G1104

bażant, filet Chwilowo niedostępny
99,75 zł
  • Waga



Chiński symbol światła, cnoty i pomyślności. Wprowadzony do Europy, Ameryki Północnej i innych części świata z Azji. Magiczny ptak, egzotyczna piękność. Ptak wielkiej różnorodności gatunkowej, wielu nawet lokalnych odmian. Bogactwo wibrujących barw upierzenia samca kontrastuje z elegancką, ale prostą szarością samicy. Ceniony za delikatne, soczyste mięso, o wyrafinowanym smaku. Szlachetny i doskonały smakowo!

    Poleć produkt
    • bażant z pomarańczowo-migdałowym sosem
    Przygotuj filet z bażanta z grilla. Połącz świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, brązowy cukier i maizenę. Przykryj i wstrząśnij mocno, aby zmiksować. Wlej miks do wysprayowanej oliwą z oliwek patelni. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając aż do zgęstnienia miksu. Zdejmij z ognia. Wmieszaj cząstki mandarynek, krwistej pomarańczy, płatki migdałów, płatki suszonej cebuli i suszoną pietruszkę. Zredukuj ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5min. Dodaj kilka kropelek migdałowego olejku kulinarnego. Na talerzu ułóż filet z bażanta i udekoruj przygotowanym sosem