Large_P9303

kaczka, wędzona Chwilowo niedostępny
103,95 zł
  • Waga



Barbari jest ptakiem Nowego Świata, zaadoptowanym przez Europejczyków w XVw, zaś Moulard jej krzyżówką. Piękne, czasami prawie egzotyczne upierzenie. Uznane za najlepsze gatunki kaczki. Barbari ma bardziej czerwone mięso, o wyrazistym, skoncentrowanym smaku. Mięso Moulard cechuje intensywny aromat, trącący dziczyzną. Mniejsza zawartość tłuszczu w porównaniu do innych ras hodowlanych. Mięso Moulard, jak i Barbari, współgra ze tonacjami słodkim, słonymi czy pikantnymi w dodatkach. Bardzo soczyste, ciemne mięso, o pięknej, puszystej strukturze. Wyborna, jako lekko wędzona!

    Poleć produkt
    • podaj, jako smakowite i eleganckie carpaccio
    • podaj w zestawie zimnych zakąsek mięsnych

    • carpaccio z wędzonej kaczki z sosem owocowo-sojowym
    Na talerzu ułóż cienkie plasterki wędzonej kaczki. Wymieszaj obrane ze skórki śliwki, obrane ze skórki soczyste nektarynki i brzoskwinie, niskosodowy sos sojowy, miód akacjowy, zmielony czosnek, sprażoną szalotkę, musztardę, brązowy cukier, sól morską & świeżo tłuczony czarny pieprz. Doprowadź do wrzenia, następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10-15min. Gotowy miks umieść w blenderze. Nanieś sos dekoracyjnie wokół carpaccio z kaczki