Large_FM6025

krewetka koktajlowa Chwilowo niedostępny
1kg
37,80 zł


Zimnowodna. Żyjąca na mulistym dnie wielkich głębin wód Północnego Atlantyku; wokół Grenlandii, Norwegii, Islandii i Kanady. Gotowana & obrana; zamrażana na morzu. Delikatna w smaku. Ulubiony składnik letnich dań, w wielu krajach.

    Poleć produkt
    image
    • kolorowa sałatka
    Zamarynuj krewetki w oliwie & occie o nucie cytrusowej. Podawaj ze świeżą sałatą, mango i papają

    • sandwich z krewetką & remuladą
    Sandwich napełnij krewetką na listkach sałaty. Udekoruj krążkami gotowanego jajka przepiórczego i spiralą z remulady. Skrop świeżym sokiem z cytryny i wykończ gałązką kopru

    • sałatka krewetkowa w kuli z pomarańczy
    Dokładnie umyj pomarańcz, odetnij górę. Usuń miąższ i pokrój na bardzo drobne cząstki. Pustą pomarańczę napełnisz przygotowanym miksem, a odcięta góra posłuży, jako wieczko. Nożem wytnij dekoracyjne pionowe paski na pomarańczy. Na patelni podsmaż w oliwie drobno siekany czosnek i krewetki. W naczyniu wymieszaj smażone krewetki, dziki ryż, małe kostki awokado, przygotowane wcześniej cząstki pomarańczy. Uzupełnij oliwą z oliwek, octem balsamicznym, miodem akacjowym, solą morską i świeżo tłuczonym czarnym pieprzem. Sałatką napełnij kulę pomarańczy. Udekoruj gałązką pietruszki. Podawaj ze schłodzonym Chardonnay