Large_R2403

królik, filet Chwilowo niedostępny
1kg
86,10 zł


Z rodziny zającowatych. Wszechobecny, naturalnie występujący lub wprowadzony na niektóre obszary geograficzne w czasach odległych lub nawet w ubiegłym stuleciu. Mięso o jędrnej strukturze, w smaku trochę przypominającej kurczaka - ale o bogatszym tonie. Różowo-brązowawe. Bardzo soczyste i miękkie. Subtelny, delikatnie słodki smak. Chude mięso, które łatwo wysycha, zwłaszcza kiedy poddane jest zbyt długiej obróbce termicznej. Często jest dlatego serwowane w wersji medium rare. Jeśli jednak bardziej odpowiada ci dłuższa obróbka termiczna, możesz owinąć królika plasterkami dobrej jakości bekonu. Przed podaniem krolika możesz usunąć bekon. Królik smakowo współgra z wieloma przyprawami, wypróbuj go z kruszonym jałowcem - lub podaj z owocami. Zdrowa i odżywcza alternatywa dla wieprzowiny, wołowiny i kurczaka!

    Poleć produkt
    Niska zawartość tłuszczu i cholesterolu. Dobre źródło białka, witamin B12 & B3, minerałów, zwłaszcza selenenu.
    Sherry
    47,97 zł
    Athenian Herb
    10,80 zł
    Baies Roses
    54,12 zł