Large_R2404

królik, skoki Chwilowo niedostępny
52,50 zł
  • Waga



Z rodziny zającowatych. Wszechobecny, naturalnie występujący lub wprowadzony na niektóre obszary geograficzne w czasach odległych lub nawet w ubiegłym stuleciu. Mięso o jędrnej strukturze, w smaku trochę przypominającej kurczaka - ale o bogatszym tonie. Różowo-brązowawe. Bardzo soczyste i miękkie. Subtelny, delikatnie słodki smak. Chude mięso, które łatwo wysycha, zwłaszcza kiedy poddane jest zbyt długiej obróbce termicznej. Często jest dlatego serwowane w wersji medium rare. Jeśli jednak bardziej odpowiada ci dłuższa obróbka termiczna, możesz owinąć królika plasterkami dobrej jakości bekonu. Przed podaniem krolika możesz usunąć bekon. Królik smakowo współgra z wieloma przyprawami, wypróbuj go z kruszonym jałowcem - lub podaj z owocami. Zdrowa i odżywcza alternatywa dla wieprzowiny, wołowiny i kurczaka!

    Poleć produkt
    • skoki doskonale sprawdzają się w technice wolnej obróbki termicznej
    • wypróbuj w smakowitych gulaszach i pieczeniach
    Roasted Garlic
    35,70 zł
    Herbes de Provence
    32,94 zł