Large_FM4015

małże arktyczne hokkigai Chwilowo niedostępny
1kg
152,25 zł


Odławiane na oddalonych od lądu głębinach wodnych; zimne, dziewicze i czyste obszary Północnego Atlantyku. Żyje wyłącznie na piaszczystym dnie ławicy. Delikatna struktura i unikalny świeży, słodki smak. Nowy Czerwony Kapturek, z Kanady!

    Poleć produkt
    • piękna wizulizacja dań; połączenie naturalnego koloru różu i bieli
    • zastosuj w sałatce w stylu tajskim; wymieszaj małże, listki zielonej sałaty, ogórek, cząstki pomidora, cienkie paseczki czerwonej cebuli oraz posiekaną wiosenną zieloną cebulę. Dodaj dressing na bazie świeżo wyciniętego soku z limonki, cukru, sosu rybnego i świeżo zmielonego czosnku. Możesz dodać przyprawę Thai Garden. Delikatnie wymieszaj
    • wypróbuj w sałatce z edamame; wymieszaj białą rzodkiew julienne z gotowanymi ziarenkami edamame. Dodaj sól i wmieszaj japoński majonez
    • wykorzystaj w sałatce z wodorostami; połącz z sałatką z wodorostów; uzupełnij własnymi dodatkami smakowymi  
    • użyj do nigiri sushi

    • chowder z małży
    Użyj głębokiej patelni. Na roztopionym maśle podduś gałązki świeżego tymianku, listki laurowe, posiekane listki świeżej bazylii, zmielony ząbek czosnku, drobno pokrojoną cebulę, skrojoną młodą marchewkę, cienkie paseczki selera i ziemniaków. Możesz dodać cieniutkie paseczki dobrej jakości bekonu. Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj małże, sok z małży i wodę. Doprowadź całość do wrzenia. Dodaj łagodnie ukwaszoną śmietanę. Ponownie doprowadź do wrzenia; obniż temperaturę gotowania. Gotuj w niskiej temperaturze przez 1godz, aż warzywa staną się miękkie. Skoryguj smak solą i tłuczonym czarnym pieprzem. Możesz dodać kilka kropli Tabasco dla wzmocnienia smaku oraz zagęścić chowder powolnie dodaną mąką, uprzednio zmiksowaną z zimną wodą. Udekoruj świeżą pietruszką
    edamame
    19,95 zł
    Thai Garden
    25,92 zł