Large_jagniecina_poledwica

polędwica Chwilowo niedostępny
105,00 zł
  • Waga



Nowa Zelandia to uznany światowy standard mięsa w kategoriach tekstury i smaku jagnięciny. Umiarkowanie ciepły i stabilny klimat. Wolny chów, na naturalnych obszarach pastwiskowych; zwierzęta żywiące się trawą i koniczyną a w efekcie niezwykle delikatne i soczyste mięso. Niewielki filet, o grubości 2-3cm. Najbardziej miękka część rozbiorowa jagnięciny, wymagająca krótkiej obróbki termicznej. Maślany. Bardzo zdrowe mięso, które zachwyca swoją teksturą, głębokim kasztanowym kororem i wspaniałym smakiem z nutą słodkości!

    Poleć produkt
    • podaj cały filet, lub pokrój go na medaliony
    • natrzyj oliwą, podsmaż na gorącej patelni do wersji rare. Odstaw do zrelaksowania przed porcjowaniem

    • miętowa jagnięcina
    Pokrój baklażana na małe kawałki. oprósz je solą morską i dobrze wymieszaj. Pozostaw w naczyniu na 20min. Opłucz je dokładnie w zimnej wodzie i osusz. Na głębokiej patelni podgrzej oliwę kameliową. Dodaj cienkie plasterki jagnięciny, posiekany czosnek i smaż do zbrązowienia. Wmieszaj bakłażana, posiekaną papryczkę chili i smaż na średnim ogniu przez 5min. Uzupełnij sosem rybnym, brązowym cukrem, listkami świeżej mięty i smaż przez kolejną minutę aż bakłażan stanie się miękki. Zbyt gęsty sos możesz rozcieńczyć wodą. Podawaj z ryżem długoziarnistym, przygotowanym na parze