Large_MS18003

smardz Chwilowo niedostępny
1kg
102,60 zł


Występuje w wielu odsłonach barw; od lekko opalonego, po szarości, do prawie czerni. Niezwykle aromatyczny, o ziemistym, maślanym, drzewnym, lekko wędzonym smaku.

    Poleć produkt
    • piękny aromat dla dań gulaszowych, sosów
    • wypróbuj w klasycznym wydaniu - jako dodatek do pasty lub składnik risotto. Dodaj mięso królika. Numer jeden, jako partner dla sandacza
    • smardz jest doskonały w połączeniu z daniami, których składowe to masło, słodka papryka, tymianek, nasiona kminku, majeranek, por lub czosnek, wino Marsala
    • wspaniały jako stuffing - do bażanta - ale smardz także świetnie smakuje nadziewany - owocami morza, na przykład mięsem kraba lub langusty, wołowiną, cielęciną, wieprzowiną - lub warzywami: szpinakiem, papryką
    • podaj przygotowanego w technice sauté lub pieczonego
    • wypróbuj z kurczakiem, jagnięciną, wieprzowiną, grasicą, szynką parmeńską, szynką Serrano lub dobrym bekonem
    • przygotuj eleganckie śniadanie - jajecznica ze smardzami lub lunch - quiche ze smardzami
    • dla miłośników mięsa: polędwica wołowa z bydła karmionego trawą z wybornym kremem smardzowym!
    • proste & smaczne danie: szparagi ze smardzami
    • testuj smaki: truflowe ravioli z kremowym sosem na bazie smardzy
    • smardz w panierce: podobno najlepsza jest ta ze skruszonych słonych krakersów
    • symbol wiosny współgra z wiosennymi warzywami oraz większością potraw z dziczyzny
    dzik, schab
    63,00 zł
    bażant, filet
    99,75 zł