Large_M12013

wagyu, antrykot Chwilowo niedostępny
1 470,00 zł
  • Waga



Ameryka Południowa. Urugwaj. Idealne warunki hodowli w umiarkowanym klimacie. Czyste powietrze, nieskazitelna woda, słońce i bujna, soczysta trawa. Certyfikowany Wagyu. Genetyka australijskiego Wagyu - Mazda Wagyu, z przodkiem Yogo Takeda Wagyu. Także Angusa, Hereford, Holstein, Charolais & Limousin. Hodowany i pasiony na naturalnych pastwiskach Urugwaju. Na dodatku z ziarna przez ostatnich 180 dni chowu. Całkowicie naturalna dieta. Więcej smaku. Więcej delektacji. Więcej naturalności. Bardziej miękka tekstura. Bardziej zdrowe. Jedyna taka wołowina!

    Poleć produkt
    • stek z Wagyu najlepiej podsmażyć na patelni tytanowej z rowkami gromadzącymi tłuszcz. Unikaj tradycyjnego grillowania na brykietach węglowych
    • przypaw mięso przed obróbką termiczną. Do mocno rozgrzanej patelni wrzuć kryształki soli morskiej. Ułóż na niej stek. Oprósz solą morską część mięsa niepozostającą w kontakcie z patelnią. Połączenie naturalnego tłuszczu Wagyu i skwierczącej soli wytworzy smaczną skarmelizowaną skorupkę na steku
    • naturalnie występujący w mięsie tłuszcz powinien być jedynym wykorzystywanym do obróbki termicznej. Inne tłuszcze, masło lub oliwa, mogą wprowadzić aromaty maskujące lub niewspółgrające z delikatnym smakiem Wagyu
    • mięso powinno się podawać w wersji medium. Unikaj niedosmażenia. Smaż steki z obydwu stron po 2min. Następnie zdredukuj ogień do medium. Kontynuuj proces smażenia przes około 3-5min, raz po raz obracająć stek
    • doskonale przygotowany stek Wagyu smakuje najlepiej podany prosto z patelni na wcześniej podgrzanym talerzu. Gorący stek oznacza zachowanie optymalnego smaku pochodzącego z naturalnego tłuszczu mięsa